Ugrás a tartalomra

Ciprasz: A macedón nemzet soha sem létezett

2018.01.20
15:50
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
Alekszisz Ciprasz, Görögország miniszterelnöke egy görög lapnak nyilatkozott. Az interjúban beszélt a szomszédos állam nevével kapcsolatos kérdésekről is.

Matthew Nimetz amerikai diplomata, aki Görögország és Macedónia között közvetít a névvel kapcsolatban, azt mondta, nem akarja felfedni azokat a javaslatokat, amiket a két félnek tett. Kiemelte azonban, ahogy egy javaslat sem veszélyezteti az ország identitását, éppen ellenkezőleg. Ennek ellenére a macedón sajtó megerősítette a korábban a görög sajtóban megjelent öt névjavaslatot. Ezek pedig a Macedón Köztársaság, Észak-Macedón Köztársaság, Felső-Macedón Köztársaság, Vardar Macedón Köztársaság és Szkopje Macedón Köztársaság. Nimetz korábban azt mondta, szerinte ez a legjobb alkalom a Görögország és Macedónia közötti többéves vita megoldására.

Macedónia miniszterelnöke, Zoran Zaev pedig azt nyilatkozta, hogy erről a kérdésről az ország állampolgárai népszavazáson fognak dönteni.

Ciprasz
görög
macedón

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.