Ugrás a tartalomra

80 éves a horgosi művelődési egyesület

2018.01.21
15:23
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A horgosi Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület fennállásának 80. évfordulóját ünnepelte a helyi kultúrotthonban. Az eseményen az egyesület minden szakcsoportja bemutatkozott.

Zsúfolásig megtelt a horgosi kultúrotthon a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület fennállásának 80. évfordulójára. Az eseményt mindenki nagyon várt a településen. Kovács Gyólay Emma, Ifjúság Táncegyüttes: „Azért szeretek táncolni és zzért szeretek ide járni, mert nagyon jó a társaság, és nagyon szeretem ezt a mozgásformát.”

Szécsi Zsolt már gyermekkora óta tagja az egyesületnek. Jelenleg mint művészeti vezető vesz részt a munkában és foglalkozik táncoktatással. Szécsi Zsolt, művészeti vezető, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület: „Nagyon örülünk, hogy egy ilyen népes közösséget sikerült összekovácsolni. Szeptemberben beindítottuk a kezdő néptánccsoportot, ahol azok az anyukák és apukák, akiknek a gyermekei hozzánk járnak táncolni, hobbi szinten heti egy alkalommal táncolnak.”

Az egyesületnek jelenleg mintegy 200 tagja van. A céljuk elsősorban a magyar kultúra megőrzése. Dudás Zoltán, elnök, Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület: „Rengeteg környező településen jártam és külföldön is, Magyarországon és Romániában is, és nagyon jó helyzetben vagyunk. Hasonló lélekszámú településeken sokkal kevesebb tagja van a művelődési egyesületeknek, mint Horgosnak. Főleg a hagyomány teremtette ezt szerintem.”

Az eseményen kiosztották a rajzpályázat díjait, amelynek nyertese Berényi Dominika lett, akinek az alkotása Szécsi Zsolt: Örömmozgás című könyvének borítója lesz.    

Horgos
Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.