Ugrás a tartalomra

Dudás Károly kapta a Fábry Zoltán-díjat

2018.01.22
14:05
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A Fábry Zoltán-díjat a magyarság Kárpát-medencei összefogásáért dolgozó nem szlovákiai személy kaphatja.

Dudás Károly író, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség tiszteletbeli elnöke kapta idén a Fábry Zoltán-díjat, amelyet a felvidéki Galántán a Csemadok Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség magyar kultúra napi központi ünnepségén vehetett át. Fábry Zoltán, a Csemadok örökös díszelnöke 1970. május 31-én halt meg. 2018-tól fogva a Fábry Zoltán-díjat a magyarság Kárpát-medencei összefogásáért dolgozó nem szlovákiai személy kaphatja. A díj egy plakettből és a díjról tanúskodó oklevélből áll. Dudás Károlyt Bárdos Gyula, a Csemadok elnöke méltatta, aki társadalmi és politikai szerepvállalását és írói, valamint újságírói munkásságát ismertette az átadón. 
 

Dudás Károly
Fábry Zoltán-díj

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.