Ugrás a tartalomra

Stefanović - Pristina nem tájékoztatja Belgrádot a nyomozás részleteiről

2018.01.22
16:40
2019.12.11
15:03
Forrás
Pannon RTV
Nebojša Stefanović szerint nagyon úgy tűnik, hogy Pristina nem hajlandó megosztani az Oliver Ivanović meggyilkolásával kapcsolatos nyomozás adatait a szerbiai szervekkel.

A szerb belügyminiszter elmondta, felkeresték a koszovói rendőrséget, az EULEX-et és a koszovói ENSZ-missziót is, ennek ellenére nem kaptak információkat és nem tekinthették meg a kamera felvételeit. Stefanović reményét fejezte ki, hogy egyszer fény derül arra, miért állt érdekében valakinek megakadályozni az adatok továbbítását a szerb illetékeseknek.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Egyáltalán nincs semmilyen hivatalos információnk. Azt mondhatjuk, hogy azok az adatok, amelyekhez esetleg hozzájutunk, egyáltalán nem hivatalos csatornán keresztül érkeznek hozzánk. Így rendkívül nehéz dolgozni, nagyon nehéz, ha nincs betekintésünk a törvényszéki vizsgálatokba, sem az eljárási cselekményekbe, és még csak eljárást sem folytathatunk a helyszínen. Szóval ez számunkra nagyon nehéz. Emiatt minden nap kitartunk a kérésünk mellett. Fontos számunkra, hogy Szerbia állami szerveit bekapcsolják a nyomozásba. Úgy véljük, ez elősegítené, hogy gyorsabban elfogják az elkövetőket. Hogy ez mindenkinek érdekében áll-e, majd az idő megmutatja.”

Oliver Ivanović
Nebojša Stefanović

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.