Ugrás a tartalomra

Vuk Radojević: Minden ország számára nemzeti kincset jelent a vetőmagtermesztés

2018.01.22
18:29
Forrás
Tanjug
A tartományi mezőgazdasági titkár a Zlatiboron megszervezett mezőgazdasági és kertészeti szaktanácskozáson beszélt a minőséges vetőmagok fontosságáról.

Vuk Radojević figyelmeztette a termelőket, hogy csak ellenőrzött eredetű vetőmagokat használjanak, amellyel magas és stabil hozamot tudnak biztosítani.

A mezőgazdasági titkár továbbá elismerően szólt a magnemesítő intézetekről, amelyek az egyre nagyobb kihívások leküzdéséért hoznak létre új fajtákat és hibrideket. A mezőgazdaság titkár arról is beszélt, hogy a termelők munkaeszközeinek átlagéletkora meghaladja a 20 évet és ennek javítása érdekében a tartomány tavaly 156 millió dinár támogatást irányozott elő, amihez idén már az EU IPARD projektjei is társulnak.

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.