Ugrás a tartalomra

Megkezdődött az Arany 200 országos lemezbemutató turné

2018.01.22
22:08
Forrás
MTI
Megkezdődött az Arany 200 című produkció országos lemezbemutató turnéja a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben hétfő este megtartott koncerttel.

Bordás Józsefnek, a Magyar Jazz Szövetség elnökségi tagjának 80 perces darabját 12 tagú zenekar, 2 színművész és 2 balettművész közreműködésével adták elő. A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. korábbi közlése szerint az Arany 200 című produkció "egy nyolcvan perces utazás a múltból a jelenbe hazánk nagy költője, Arany János versein keresztül Bordás József nagyzenekari művével interpretálva". A hangszeres kiosztásban a klasszikus zenei hangzás és a mai populáris filmzenei hatások egyaránt érvényesülnek. A zongora, nagybőgő, dob mellett vonósnégyes és dallamjátszó ütőhangszerek - köztük - üstdobok, vibrafon, marimba, csőharangjáték - szólalnak meg. A dobokon Bordás József játszik, tárogatón és csángó furulyán közreműködik Borbély Mihály, Kossuth-díjas művész - áll a tájékoztatóban.

Az előadást február 5-én Tatabányán, február 12-én Törökszentmiklóson, 19-én Hódmezővásárhelyen, 26-án Kaposváron, március 5-én Nagykőrösön, 19-én Gyulán, 26-án Ózdon, április 9-án pedig Jászberényben mutatják be. A lemezbemutató koncert az Arany-év Emlékbizottság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

Arany János-emlékév

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.