Ugrás a tartalomra

Saghmeister: Elégedett lehet, aki egyáltalán célba ért

2018.01.23
13:55
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Az öt magyar versenyzőből csak ketten értek célba a 40. Dakar-ralin. A Szerbia színeiben induló szabadkai Saghmeister Gábor a 79. helyen fejezte be a túrát. Hétfőn érkezett haza Dél-Amerikából.

A versenyen részt vevők közötti családias viszony és baráti légkör ellenére nem kis nehézségeket okozott az olykor szélsőségessé fajuló időjárás. A Dakar-rali egyes pályaszakaszai próbára tették a motorozók kitartását - mondta már szabadkai otthonában Saghmeister Gábor: „Bolíviáról tudni kell, hogy ott volt olyan nap, hogy 300 kilométert mentünk havas esőben. Nagyon elegem volt. Szóval azokat a pillanatokat le kell győzni, hogy saját magad biztatod arra, hogy na még csak 50, még csak 70 kilométer maradt hátra.”

A hideg idő mellett a pályák domborzati sajátosságaira is oda kellett figyelniük a két és négy keréken haladóknak. A homokos talajon a motorversenyzők nehezebben boldogultak. Saghmeister Gábor, versenyző: „És akkor az utolsó nap egy ilyen levezető szakasz volt, ami 118 kilométer volt mindössze, nagyon komoly szerpentineken, sziklás talaj közepette motoroztunk, ez simán megvolt, és utána, amikor beértünk a célba, akkor azt mondtam, hogy csak ha vége lett. Az öt magyar versenyzőből ketten értünk célba.”

Saghmeister Gábor hozzátette, az idei Dakar-rali a nehézségek ellenére nagyon sikeres volt, és ezt leginkább az tudhatja, aki részt vett a versenyben. Akinek sikerült célba érnie az idén, az már elégedett lehet a teljesítményével.

Saghmeister Gábor
Dakar-rali

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.