Ugrás a tartalomra

Magyar–szerb vízgazdálkodási projekt indult a Dél-Alföldön és Vajdaságban

2018.01.24
13:44
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
A program célja, hogy minél részletesebb, a közvetlen környezetükre vonatkozó információkkal lássák el a térségben élőket az aszály és belvíz okozta kockázatokról.

Több mint 2,5 milliárd forintos költséggel a belvíz és az aszály okozta kockázatok mérséklése érdekében indult közös szerb-magyar vízgazdálkodási projekt a Dél-Alföldön és Vajdaságban uniós támogatással. A 2019 szeptemberéig tartó projekt keretében a Szegedi Tudományegyetem az Újvidéki Egyetemmel, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatósággal, valamint a vajdasági vízgazdálkodási közvállalattal közösen olyan hatékony, más térségekben hasznosítható technológiát dolgoz ki, amelynek köszönhetően pontosan azonosítható, hol van aszály- és belvízveszély. A program célja, hogy minél részletesebb, a közvetlen környezetükre vonatkozó információkkal lássák el a térségben élőket az aszály és belvíz okozta kockázatokról. 

vízgazdálkodási projekt
Dél-Alföld
Vajdaság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.