Ugrás a tartalomra

Továbbra is nagy az érdeklődés a magyar állampolgárság iránt Törökbecsén

2018.01.30
12:34
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A községben eddig közel 2500-an szerezték meg a magyar állampolgárságot. Ma több mint száz honosítási kérelmet vettek át a szabadkai főkonzulátus munkatársai.

Nem lankad az érdeklődés a magyar állampolgárság megszerzése iránt Törökbecsén. A Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesületben megtartott kihelyezett konzuli fogadónapon több mint százan adták át irataikat. Iván Berta Rozália, Törökbecse: „Ősapáink, nagyapáink, apáink is itt születtek, magyarok voltunk, mi is abban a szellemben nőttünk föl, magyar iskolában jártunk, annak érezzük magunkat.”

Virág Etelka, Beodra: „A fiam már régebben felvette a magyar honpolgárságot, és nem tudom, mit hoz a jövő, úgyhogy szeretném én is megkapni a magyar állampolgárságot a fiammal együtt.”

Törökbecsén eddig közel 2500-an szerezték meg a magyar állampolgárságot. Ők már részt vehetnek az áprilisi magyarországi parlamenti választáson. A részvételhez azonban regisztráció szükséges, ehhez minden segítséget megadnak a helyi CMH Irodában. Ilia László, a VMSZ törökbecsei szervezetének elnöke: „Ahogy megkapták az értesítést, jöttek, hozták, és segítettünk kitölteni az embereknek, mi több mint 100 ilyen regisztrálást adtunk át, de folyamatosan csináljuk.”

Az illetékesek arra hívják fel a már magyar állampolgárok figyelmét, hogy amennyiben bármilyen jellegű változás történt adataikban, mindenképpen jelezzék azt. Szegedi Piroska, konzul, Magyarország Szabadkai Főkonzulátusa: „Itt arra hívnám fel inkább a figyelmet, hogy azok a külföldön élő magyar állampolgárok, akik bejelentett regisztrációval már rendelkeznek, de az adataikban történt változás, mégpedig családi állapotban történt változás, névváltozás, mert házasságot kötött vagy elvált, megváltozott a neve, a lakcíme, azokat mindenképpen jelezni kell egy módosító regisztrációs adatlappal.”

A konzulátus munkatársai a kihelyezett fogadónapokon a regisztrációban és az adatmódosításban is segítséget nyújtanak a vajdasági magyar közösség tagjainak.

Törökbecse
magyar állampolgárság
konzuli fogadónap

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.