Ugrás a tartalomra

Impressziók II. – kiállítás Zentán

2018.02.02
13:10
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Impressziók II. címmel nyílt meg csütörtökön este a zentai Alkotóházban Mezei Erzsébet zentai grafikusművész és Suzan Ugurlucam antalyai festő, művészettörténész második közös kiállítása.

A tárlatot a különböző kultúrák és az egymástól eltérő művészi világlátások közötti hídépítés jegyében hívott életre a két alkotó. Mezei Erzsébet és Suzan Ugurlucam barátsága többéves múltra tekint vissza. Első közös kiállításukat négy évvel ezelőtt hívták életre. Ennek folytatásaként született meg a mostani, Impressziók II. című tárlat.

Mezei Erzsébet, grafikusművész, Zenta: „Azért is adtuk ezt a címet, mert a közös benyomásainkat szerettük volna valamiféleképpen egy közös kiállítás keretein belül összehozni, és mivel annyira különböznek a stílusok, ahogy dolgozunk, így erősítik egymást, tehát az ellentétek mindig kihangsúlyozzák egymást, és ezen a kiállításon is, meg az elsőn is ez volt látható.”

Suzan Ugurlucam számára rendkívül ösztönző a zentai környezet, ezért is tér vissza időről időre a Tisza-parti településre. Suzan Ugurlucam, festő, művészettörténész, Antalya, Törökország: „Szeretem ennek a térségnek a különleges hagyományait, a kultúráját, az itt élő emberek mentalitását, szeretem azt, ahogyan főznek, szeretem a magabiztosságukat. Minden, ami szép itt Zentán, az a szívemben él, ugyanis Mezei Erzsébet és jómagam a kultúrán, a művészeten keresztül váltunk közeli barátokká, most pedig már olyanok vagyunk, mintha testvérek lennénk.”

A megnyitón Mezei Erzsébet antalyai látogatásain készített fényképekből is bemutatott egy válogatást. Az eseményen a két kiállító egy-egy alkotását, valamint egy antalyai dísztárgyat is kisorsoltak.

kiállítás
festészet
Zenta
Mezei Erzsébet
Suzan Ugurlucam

Most

17:17, Frissítve: 18:26

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.