Ugrás a tartalomra

Különleges lézeres készüléket kapott a Szabadkai Közkórház

2018.02.02
15:56
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Fájdalomcsillapításra és a rehabilitáció elősegítésére alkalmas lézeres készüléka Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat adománya. Az eszköz értéke 140 ezer dinár.

A közkórház a rehabilitáció folyamatában alkalmazza majd a lézergépet, amely a sejteket határoló sejthártyák működését, a rajtuk keresztül végbemenő anyag- és energiaforgalmat jelentősen javítva a kezelt szövetek regenerációs képességét fokozza, ezáltal segíti a gyógyulást, csillapítva a fájdalmat. Dr. Slobodan Puškar, igazgató, Szabadkai Közkórház: „Egy kiváló, nagyon fontos készüléket kaptunk, amely több páciensen tud segíteni, és minőségi szolgáltatást nyújt a fizioterápiás osztályon. Ahogyan a múlt évben is kaptunk egy adományt, amely egy elektroterápiás készülék volt.”

A terápiás lézerkészülék beszerzése a szabadkaiak adományaiból valósult meg. A Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat a Winterfest alatt egy dobozba gyűjtötte a felajánlásokat. Ilinka Vukoja, igazgató, Szabadkai Piacok Kommunális Közvállalat: „A rendezvény szervezőiként minden nap gyűjtöttük a pénzt, nyilvántartásba vettük, és természetesen 40 nap után egy igen szép összeg gyűlt össze, 142 ezer dinár. Ez a legnagyobb összeg, amelyet eddig ilyen módon összegyűjtöttünk, ugyanis ebben a formában már hét éve működik a városi fesztiválunk.”

A Szabadkai Közkórház illetékesei elmondták, amellett, hogy a tartományi illetékes titkárság és a köztársasági egészségügyi tárca minden segítséget megad a kórház fejlődéséhez, jelentősen hozzájárulnak a színvonalasabb kezelésekhez a különböző magánadományok is.

Szabadkai Közkórház
lézer
Szabadkai Piacok
adomány

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.