Ugrás a tartalomra

Körforgalmat alakítanak ki az Újvidékről Temerinbe haladó közúton

2018.02.05
18:01
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A temerini önkormányzat a körforgalom és a hozzá tartozó segédutak kiépítésére 52,5 millió dináros támogatást kapott a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságtól.

A városokat összekötő út jelenleg nagyon forgalmas, ugyanis a közút mentén számos vállalat raktára, feldolgozó üzeme helyezkedik el és újabb ipari övezetek létesítését is tervezik. A forgalom szabályozására mindenképp szükség van.     

A temerini önkormányzat a körforgalom és a hozzá tartozó segédutak kiépítésére 52,5 millió dináros támogatást kapott a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságtól. A temeriniek a körforgalom gyakorlati hasznát egyelőre nem látják, ugyanis szerintük az csak még jobban lassítja az amúgy is zsúfolt forgalmat.

Dević István, Temerin: „Teljesen céltalan a dolog, hogyha nem épül meg a tranzit út, az a kerülőút, ami a nehéz járműveket leterelné a Járek, Kolónia és Temerin községen kívülre. Azt hiszem, hogy a temeriniek nagyjából tudják, hogy ez tervben van már nagyon régóta, egy négysávos útnak a megépítése Újvidék és Temerin között.”

Bár a városok közötti közút kiszélesítése a Szerbia Útjai Közvállalat hatáskörébe tartozik, a helyi önkormányzat mégis igyekszik javítani a helyzeten. Az új településrendezési tervekben ötvözték a közút tehermentesítését a település gazdasági igényeivel.

A körforgalmat az Újvidéket Temerinnel összekötő közúton tervezik megépíteni, Járek bejáratától mintegy 500-600 méterre. A körforgalom két ipari övezetet is érinteni fog a térségben. Északi irányba haladva a közút jobb oldalán 20 hektárnyi építkezésre előrelátott területen helyezkedik el a 38-as és a 39-es ipari övezet, de ezek mellé a tervezet előrelátja egy új, kizárólag ipari célra felhasználható 100 hektárnyi övezet létrehozását is. A körforgalom és a szervízút kiépítése feltétele annak, hogy ezekre a területekre befektetőket vonzzanak.

Nikola Ember, alpolgármester, Temerin: „A körforgalom kiépítésével Járek bejáratánál a közlekedés biztonságát is növeljük a község ezen részén. A tervezet előrelátja egy szervízút kiépítését is, amely lehetővé teszi azt, hogy korlátlan mennyiségű bekötőút épülhessen.”

Az alpolgármester kiemelte, hogy a jövőben a körforgalom lesz a kiindulópontja annak a tranzit útvonalnak is, amely a településrendezési tervek alapján a várost a nyugati oldalon fogja megkerülni. Bár a városrendezési tervek előrelátják a kerülőutat, a kivitelezésére még nem készült részletes projektterv, így a teherautók továbbra is a városon keresztül haladnak majd át.

Temerin
körforgalom
önkormányzat
kerülőút
Újvidék

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.