Ugrás a tartalomra

Idén is lesz Szabadkai Félmaraton

2018.02.07
14:23
2020.02.10
19:21
Forrás
Pannon RTV
Az eseményt ezúttal is a városnapi rendezvénysorozat keretében rendezik meg. Jelentkezni már mától lehet a www.subotickipolumaraton.com internetes oldalon.

Idén szeptember 2-án is megszervezik a Szabadkai Félmaratont - jelentették ma be a sportesemény szervezői.

Tavaly a Népszínház épületétől rajtoltak el a résztvevők az I. Szabadkai Félmaratonon. Idén sem lesz ez másként, ahogy a távokon sem változtatnak: 5, illetve 21 kilométeren futhatnak a futás szerelmesei, valamint a gyermektávokat is megnyitják nagy valószínűséggel.

Tíz országból felnőtt kategóriában mintegy 500, gyermektávon megközelítőleg 300 résztvevő – így indult el az I. Szabadkai Félmaraton 2017-ben. Az eseményt a szabadkai Horizont Sportegyesület szervezte, amely emiatt a rendezvény miatt alakult meg.

Ezúttal nem szombaton, hanem vasárnap szervezik meg a maratonfutást, mindezt a zavartalanabb közlekedés érdekében - mondta Pásztor Bálint. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője, aki egyben amatőr futó és a Szabadkai Félmaraton szervezőbizottságának tagja is, elmondta, hagyományt szeretnének teremteni a maratonfutással.

Pásztor Bálint, a szervezőbizottság tagja, Szabadkai Félmaraton: „Szabadka megérdemli, hogy saját félmaratonnal rendelkezzen, ugyanis meggyőződésünk szerint nekünk van a legszebb futóútvonalunk, a legszebb városunk. Erre alapozva abban bíztunk, hogy sokan fognak Szabadkára érkezni szeptember 2-án, és sokan futnak majd a történelmen át, ami a hivatalos jelmondatunk volt, és azt gondolom, hogy maradni is fog, hiszen megfelelően kifejezi a Szabadkai Félmaraton lényegét.”

Szabadka város mint társszervező vett részt az eseményben. Bogdan Laban polgármester igen jelentős projektnek tekinti a Szabadkai Félmaratont. „Teljes mértékben valóra váltotta az elvárásainkat úgy a szervezés, mint a résztvevők, illetve a részt vevő országok tekintetében. Az országból, a régióból több mint 500 résztvevő népszerűsítette az egészséges életmódot, ösztönözte a rekreációs sportot és fejlesztette Szabadka turisztikai lehetőségeit.”

Az I. Szabadkai Félmaraton szervezőit, a közvállalatokat, a támogatókat elismerésben részesítették. Többek között a Pannon RTV-t is, amely élőben is közvetítette a rendezvényt. A médiaház idén is követi, valamint beszámol az eseményről.

Szabadka
félmaraton

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.