Ugrás a tartalomra

Joksimović: Az EU stratégiája ösztönzés Szerbiának

2018.02.08
13:24
2024.03.19
08:38
Forrás
Szerbiai RTV
Jadranka Joksimović, Szerbia eurointegrációért felelős minisztere kiemelte, Johannes Hahn, az EU bővítési biztosának belgrádi látogatása biztos jele annak, hogy az Unió számít a balkáni országra.

Németország támogatása kiemelten fontos, hiszen az EU egyik legjelentősebb tagja - tette hozzá a miniszter. A bővítési stratégiára visszatérve Joksimović a Szerbiai RTV Híradójában úgy fogalmazott, a számos kifogás ellenére nem szabad kihagyni a lehetőséget.

Jadranka Joksimović, eurointegrációért felelős miniszter, Szerbia: „Ez a stratégia, vagyis a Nyugat-Balkánra vonatkozó bővítés, ezzel az előkelő hellyel, ahol Szerbia és Montenegró elismertek, mint vezető országok, ez igazából egy olyan stratégia, amellyel az Európai Unió elkötelezte magát, hogy 2025-ig, mint irányadó határidő, megerősödik, és hogy az Európai Unió szolidárisabb, erősebb, egységesebb, intézményileg erősebb lesz, hogy új tagokat vegyen fel.” 

Jadranka Joksimovic
EU
stratégia
Johannes Hahn

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.