Ugrás a tartalomra

Farsangbúcsúztató csárdásbált szerveztek Újvidéken

2018.02.11
12:49
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Mintegy 230-an mulattak tegnap este az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban, ahol Csárdásbált tartottak.

A Kikindai Vidám Fiúk alaposan megtáncoltatta az újvidéki Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban bálozókat. A jelenlévőknek ez ellen szemmel láthatólag nem volt semmi kifogása. Ha Újvidék, akkor Csárdásbál – állítják az évek óta visszatérő vendégek.

Király Éva, bálozó, Újvidék: „Évek óta ide járunk, elsősorban a csárdás, a hangulat és a társaságért miatt, és hogy az ember kimozduljon otthonról, mert ez is jelent valamit. Van bál!”

A csárdás és a tánc mellett a bálozókat meglepetéstartalmakkal lepték meg a szervezők, az est folyamán felléptek a Budapesti Operettszínház színészei is, akik nem először járnak Vajdaságban. Teremi Trixi, színésznő, Budapesti Operettszínház: „Másodszor vagyunk itt Gabival, ő egy pár évvel ezelőtt volt itt, én a tavalyi magyar bálon, és bátran elmondhatom a magam és az ő nevében is, hogy csodálatos rendezvény volt, úgyhogy örömmel fogadtuk újra a meghívást.”

Jenei Gábor, színész, Budapesti Operettszínház: „Ma este operettdalokat, operettslágereket adunk elő, és egy kis magyar nótát hoztunk a közönségnek.”

Megszólaltattuk a ceremónia-főmestert is, akit arról kérdeztünk, miben is rejlik az ő szerepe a Csárdásbálon. Horváth Tibor, ceremóniamester, Újvidék: „Tudja, az A-főmesterek azok, akik kitalálták a rendezvényt, a politikusok, a B-főmesterek, akik ezt mind megszervezték, a C-főmester meg egy-egy ilyen alak, mint én.”

A C-főmester és társai idén is kitettek magukért, volt csárdás, magyar nóta, operettslágerek, étel és ital az újvidéki Petőfiben – így mulattak farsangfarkán az Újvidékről és a környékéről érkezett bálozók.

farsang
csárdásbál
Újvidék

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.