Ugrás a tartalomra

Romlott a Palicsi-tó vízminősége

2018.02.12
17:10
2018.02.12
17:47
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek szerint a Palicsi-tó vízminőségének romlását nem a szennyvíztisztító telep elégtelen működése okozza.

A Palicsi-tó vízminősége ma rosszabb, mint 2010-ben volt - írta pénteki közleményében Szabadka Polgári Mozgalmának tanácsnoki csoportja. Mint írják, a tavat ismét vastag algaréteg borította be. Az algatömeg megjelenéséért a bejövő vízben lévő nagy mennyiségű foszfor és nitrogén a felelős. A politikai tömörülés szerint a vízminőség romlását a szennyvíztisztító telep nem megfelelő működése okozta. Ezt ma sajtótájékoztatón cáfolta a Vízművek igazgatója.

A szabadkai szennyvíztisztító telep megfelelően működik és a Palicsi-tó vízminőségének romlását nem a szennyvíztisztító telep elégtelen működése okozza - szögezte le Sugár György, a szabadkai Vízművek és Csatornázási KKV igazgatója.

Sugár György, igazgató, Vízművek és Csatornázási KKV: „Itt lehet látni, hogy a szennyvíztisztító telep kimenő vize, vizuálisan is látható, hogy milyen jó állapotban van. Azért is kértem ide a sajtótájékoztatót, hogy mindenki meggyőződhessen arról, hogy a szennyvíztisztító telep igenis megfelelően működik és semmiféle problémája sincs. A projektált határértéket, ami 1 mg/liter foszfor, azt a szennyvíztelep tudja tartani.”

Szabadka
szennyvíztisztító

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.