Ugrás a tartalomra

Egyre drágább az üzemanyag

2018.02.12
21:43
2018.02.12
21:51
Forrás
VajdaságMa
Az év eleje óta a dízel üzemanyag literenként 3,5 dinárral, a benzin pedig 1,5 dinárral drágult meg a szerbiai benzinkutakon.

Erre számítani is lehetett, tekintettel arra, hogy az elmúlt fél évben a kőolaj világpiaci ára 45 dollárról 70 dollárra nőtt hordónként. A benzint jelenleg átlagosan 145,2, a dízelt pedig 154,2 dináros áron mérik.

„Néhány nappal ezelőtt változni kezdett a helyzet, s csökkent a kőolaj hordónkénti ára. Szombaton 65 dollár körül alakult, s ha ez a tendencia az elkövetkező napokban is folytatódik, reális elvárás, hogy kedvezőbb lesz az üzemanyag ára nálunk” – mondta a Politika napilapnak Tomislav Mićović, a Szerbiai Kőolajipari Vállalatok Egyesületének főtitkára.

üzemanyag

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.