Ugrás a tartalomra

Aleksandar Vučić folytatta horvátországi látogatását

2018.02.13
14:36
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Az elnök ezúttal egy szerb falut keresett fel, ahol a lakosokkal beszélgetett a horvátországi szerb közösség helyzetéről.

Szerbia hajlandó mindent megtenni a horvátországi szerbek számára és egyidejűleg a szerbiai horvátok számára is, minden különösebb probléma nélkül - mondta a szerb köztársasági elnök. Ugyanazon problémák aggasztják a szerbeket és a horvátokat is, akik kisebbségben élnek. Fontos, hogy ezeket a gondokat közösen oldjuk meg - mondta Aleksandar Vučić. A szerb államfőt több mint 200 horvátországi szerb várta a vrginmosti kultúrházban. A szerb államfő arra biztatta a helyieket, hogy büszkeséggel viseljék szerb vezetékneveiket.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Mindenki, aki szerb, viselje büszkén a szerb keresztnevét és vezetéknevét. Ne szégyelljék senkitől sem, ne féljenek senkitől. Mindenkinek joga azt mondani, amit gondol és mi az, amit várnak mind Horvátországtól, mind Szerbiától.”

Tíz laptopot ajándékozott a szerb elnök a helyi általános iskolának. Elmondta, a település egy traktort és még néhány járművet kap, amire szüksége lehet. Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Még egy vagy két járművet kap Vrginmost. Ezek olyan apróságok, mint ezek a számítógépek, amelyeket bármikor tudunk biztosítani. Ma Szerbiában könnyebb, mert többlet van a költségvetésben, több pénzünk van, sokkal többet tudunk segíteni, és Horvátországgal egyetértésben úgy tűnik számomra, hogy okosan oszthatjuk be ezeket a dolgokat.”

Mintegy 700 szerb család él Vrginmostban és környékén. A szerb elnök ígéretet tett, hogy Szerbia ösztöndíjat biztosít 20-25 fiatal diáknak, akik szociálisan hátrányos helyzetű családban élnek.

Aleksandar Vučić
Horvátország

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.