Ugrás a tartalomra

Igazi farsangi hangulat volt ma délelőtt Horgoson

2018.02.13
17:28
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Farsangfarka – ez a nap a farsang utolsó napja, a tél vége, a termékenység és bőség időszakának kezdete.

A horgosi óvodások a telet hagyományos módon búcsúztatták. A borús idő és az enyhe eső ellenére a kiszebábot mégis sikerült elégetni, ezzel jelképesen pontot tettek a tél végére, még úgy is, hogy az időjárás közbeszólt egy kicsit.

Az ovisok vidám, mókás farsangi dalokat tanultak és tréfás versekkel, mesékkel ismerkedtek. A gyerekek élvezték a mulatozást, akiket az sem zavart, hogy a zord időjárás közbeszólt.

A jelmezes ünnepségre a pedagógusok készítették fel a gyerekeket. Rengeteg táncot és mondókát tanítottak meg az óvodásoknak, akik aztán nagy lelkesedéssel adták azokat elő szüleik előtt.

Szécsi Viktória, óvónő, Horgos: „Nem egy hétből meg egy napból áll a történet, hanem folyamatosan készítjük a gyerekeket a farsangi mulatságra.”

A hangulatos zene és zajongás nélkül talán nincs is igazi farsang. A zenéről és a jó hangulatról a Juhász zenekar gondoskodott. A szórakozás mellett tanulásra is lehetőség volt. Juhász Gábor, vezető, Juhász zenekar: „Ezek a koncertek a Juhász zenekar részéről ismeretterjesztő előadásnak is számítanak, hiszen a gyerekeknek játékosan bemutatjuk a népi hangszereket. Nagyon sok népi hangszert ismerhetnek meg így, illetve azoknak a szerepét a zenekarban. Mit csinál a hegedű, mit csinál a brácsa, mit csinál a bőgő.”

A mulatságot egy igazi fánkevéssel zárták a résztvevők, ami elmaradhatatlan eleme a farsangi időszaknak.  

farsang
Horgos

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.