Ugrás a tartalomra

Vajdaság: Hamarosan újabb házvásárlási pályázatot írnak ki házaspárok részére

2018.02.14
07:47
2024.03.19
08:52
Forrás
Vajdaság MA
A márciusban nyíló pályázat a negyedik az elmúlt években, a pályázat összértéke 30 millió dinár, amelyre 30 pár jelentkezhet.

Hamarosan ismét pályázhatnak falusi házak vásárlására a vajdasági házaspárok, illetve azon személyek, akik hosszabb ideje élnek élettársi kapcsolatban.

A Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet pályázatáról van szó, amelyre 2015 óta minden évben több százan jelentkeznek. A márciusban nyíló pályázat a negyedik az elmúlt években, a pályázat összértéke 30 millió dinár, amelyre 30 pár jelentkezhet. Tavaly a falusi házak vásárlását támogató pályázatra 283 pár jelentkezett. A pályázat célja a falusi közösségek fellendítése és a nők gazdasági helyzetének megerősítése, hiszen a pályázaton nyert összegből vásárolt házat egyenlő arányban jegyezhetik be a házastársak nevére.

Leginkább a bácskai házak iránt van érdeklődés, írja a 021.rs hírportál.

Vajdaság
házvásárlás
Tartományi Nemi Egyenjogúsági Intézet

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.