Ugrás a tartalomra

Hét évtizede fogják egymás kezét

2018.02.15
16:45
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
A csókai Baji Irénke és Lajos idén ünnepli 70. házassági évfordulóját. Mindketten ma is azt vallják, hogy a hosszú házasélet titka egymás megbecsülésében, megértésében rejlik.

A 87, illetve 89 éves házaspár a nincstelenséggel teli időkben, 1948 novemberében kötött házasságot, és élt le együtt immár majd hét évtizedet békességben, boldogságban, szeretetben.

A csókai Ive Lole Ribara utca 10-es szám alatti házban a járókerettel közlekedő Irénke néni és a görbetotra támaszkodó Lajos bácsi fogadott bennünket. Az idős házaspár idén, novemberben 14-én ünnepli házasságkötésük 70. évfordulóját. Unokájuk, Gyólay Karolina szerint lehet, hogy ezzel egyedülállóak Szerbiában. Irénke néniék a második nagy világégés utáni szűkös esztendőkben keltek egybe, de sem a nincs, sem a van nem választotta szét őket.

Baji Irén: „Egymásnak el kell nézni. Volt nálunk is így is, meg úgy is, meg mindenféleképp, de azért kitartottunk egymás mellett. Nem igaz, hogy mindenütt csak a leg, leg, leg van. Olyan nincs. Mindenütt van valami, de nem szabad rögtön futni, elmenni és keresni a másikat.”

Gyermekeik, unokáik, dédunokájuk soha nem hallottak közöttük egyetlen rossz szót sem, mindketten ma is azt vallják, hogy a hosszú házasélet titka egymás megbecsülésében, megértésében rejlik. Irénke néni és Lajos bácsi utóbbi nyugdíjából él, ami ha nem is sok, nekik elég a megélhetéshez.

Baji Lajos: „Túlzásba nem megyünk semmivel, a gyümölcsöt megvesszük. Meg is termett, mert földünk volt itt, szőlőnk volt, mentünk ki dolgozni, gyümölcsfák voltak benne.”

Most, a házasság hetében a két idős ember kiváló példa arra, hogyan kell tisztelnünk, hogyan kell elfogadnunk egymást, hogyan kell tekintenünk a társadalom alapsejtjére, a családra. Irénke néni és Lajos bácsi, noha a mozgásukban már némileg korlátozottak, szeretett családtagjaikkal körülvéve teljes szellemi és fizikai frissességükben élik mindennapjaikat.

Csóka
Baji Irénke
Baji Lajos
házasság

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.