Ugrás a tartalomra

Lezuhant egy utasszállító repülő Iránban, senki sem élte túl a balesetet

2018.02.18
11:02
Forrás
hirado.hu
A gép fedélzetén 66-an tartózkodtak, 7 személyzeti tag és 59 utas, gyerekek is voltak köztük.

A félhivatalos hírügynökség jelentése szerint Irán harmadik legnagyobb légitársaságának 20 esztendős gépe a teheráni Mehrábád repülőtérről tartott az ország délnyugati részén fekvő Jászúdzs városába, és Szemírom közelében, a fővárostól mintegy 620 kilométerre délre csapódott a földbe.

Szemtanúk elmondása szerint egy legelőn kísérelt meg kényszerleszállást végrehajtani. A légitársaság szóvivője az iráni állami televíziónak úgy nyilatkozott, hogy a szerencsétlenséget senki sem élte túl. A korábbi évek szankciói miatt Irán a legtöbb repülőalkatrészhez képtelen volt hozzájutni, ami miatt az iráni légitársaságok gépparkja elöregedett, emiatt már több baleset is történt. Az iráni atomprogramról 2015-ben kötött megállapodás után azonban a szankciókat a nemzetközi közösség megszüntette, így Irán nem sokkal később repülőgépek tucatjaira adott le megrendelést nyugati repülőgépgyártóknak.

repülőbaleset

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.