Ugrás a tartalomra

Az Egyesült Államokban törvényjavaslat készül a fegyvervásárlás szigorításáról

2018.02.19
19:04
Forrás
MTI
A Fehér Ház helyettes szóvivője jelentette be, hogy Donald Trump amerikai elnök támogatja azon erőfeszítéseket, amelyek a szövetségi ellenőrzési rendszer javítását célozzák fegyvervásárlás előtt.

A javaslat szigorítaná mind a szövetségi, mind a tagállami kötelezettségeket arról, hogy jelentsék és számon tartsák azokat a kihágásokat, törvénysértéseket, erőszakos megnyilvánulásokat, amelyek miatt megtilthatják egyeseknek a fegyvervásárlást. A szigorításról folyó országos vita a múlt szerda óta erősödött fel ismét, azt követően, hogy a floridai Parkland egyik középiskolájában a 19 éves Nikolas Cruz 17 embert agyonlőtt. Donald Trump – akinek elnökválasztási kampányában hangsúlyosan szerepelt a befolyásos Országos Fegyver Szövetség fegyverviselést támogató programja – a floridai tömegmészárlás utáni beszédében még nem említette a fegyvervásárlás szigorítását.

Amerikai Egyesült Államok
fegyver

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.