Ugrás a tartalomra

Szakértő: az ENSZ egy kalap alá venné a migrációt és a menekültügyet

2018.02.20
10:35
2024.03.19
08:38
Forrás
MTI
A nemzetközi jogban a migráció alul szabályozott, ezért az ENSZ paktuma egy kalap alá venné a menekültüggyel, komoly kötelezettségeket róva ezzel az EU tagállamaira is - mondta Tóth Norbert.

A nemzetközi jogász szerint ez egy rendelet lenne, amely arra kötelezi az uniós országokat, hogy folyamatosan működtessék az áttelepítést egy bizottság által meghatározott éves keret erejéig. Egyes civil szervezetek és embercsempészek között jóval szorosabb az együttműködés, mint ahogy azt ezek a szervezetek állítják, hangsúlyozta az Alapjogokért Központ kutatója, és hozzátette, hogy az Európai Határ- és Partvédelmi ügynökség, a Frontex adatai ezt jól mutatják.

A globális migrációs paktum tárgyalása február 20-án kezdődött, a végleges szöveget december 10-11-én, egy Marokkóban tartandó kormányközi konferencián fogadnák el az ENSZ tagállamai.

migráció
menekültügy
ENSZ

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.