Ugrás a tartalomra

A környező országokban is havazott

2018.02.20
11:34
2024.03.19
08:38
Forrás
hirado.hu, kurir.rs
Magyarország nyugati felében, a dunántúli megyékben már hétfő este óta esik, Horvátország, illetve Bosznia és Hercegovina nagy részén is hull a hó. Az autósok fokozott óvatossággal vezessenek.

Nem csak térségünk borult fehérbe, a környező országokban is havazott. Fél Magyarországra elsőfokú figyelmeztetést adott ki a magyar meteorológiai szolgálat erős havazás miatt. Az ország nyugati felében, a dunántúli megyékben már hétfő este óta havazik. A délkeleti országrészben viszont havas eső, eső esik. A következő napokban akár 20-30 centiméternyi hó is eshet. A szakemberek erős lehűlést is jeleznek. A havazással érintett területeken még hétfőn elvégezték a szükséges megelőző szórásokat és azóta is folyamatosan tisztítják az utakat. A rendkívüli időjárás miatt kedd reggel nyolc órakor megkezdte működését a magyar Országos Rendőr-főkapitányság országos törzse és az érintett megyei főkapitányságok csapatszolgálati törzse. Amennyiben a rendkívüli időjárás miatt utakat kell lezárni, akkor arra is figyelemmel lesznek, hogy az egészségügyi segítség ennek ellenére célba érhessen. Arra az esetre, ha az autópályák forgalmát korlátozni kell, már felmérték a várakozásra alkalmas pihenőhelyeket, és kapcsolatban állnak a horvát és szlovén társszervekkel, felkészülve egy esetleges ottani közlekedési korlátozás itt jelentkező hatására.

Horvátország, illetve Bosznia-Hercegovina nagy részén is havazik. A hőmérséklet a napokban -6 és +3 fok között várható. Egyes horvátországi hegyvidéki tájakon már több mint két méteres a hótakaró. Az Adriai-tengernél jelenleg eső esik, de a meteorológusok szerint várható havazás Horvátország ezen részeiben is. A hó, az eső és a viharos szél nehezítik az egész régió forgalmát, ezért a szakemberek a megfelelő téli felszerelés jelentőségére figyelmeztetnek. Az autósokat arra kérik a szakemberek, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

időjárás
havaz

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.