Ugrás a tartalomra

Aktívabb nyugat-balkáni részvételt!

2018.02.20
21:00
2024.03.19
08:52
Forrás
sajtóközlemény
Járóka Lívia sajtóközleménye

Az Európai Néppárt nyugat-balkáni térségért felelős képviselői a mai napon munkareggelire hívták a nyugat-balkáni nagyköveteket, hogy megvitassák az Európai Bizottság február 6-án kiadott uniós bővítési stratégiáját.

Járóka Lívia, az Európai Parlament Nyugat-Balkánért felelős alelnöke rámutatott, hogy a térségben csökkenteni kell a magas a munkanélküliségi és a szegénységi arányt, ha az Unió tagjává szeretnének válni. Felhívta a nagykövetek figyelmét arra, hogy országaik már most aktívan vegyenek részt az uniós politikákban, tegyenek még komolyabb erőfeszítéseket a felzárkózási feltételek megteremtéséhez.

A fideszes politikus továbbá tájékoztatta a nagyköveteket, hogy a bolgár elnökség alatt megkezdődött az uniós romastratégia felülvizsgálata és továbbfejlesztése. Járóka szerint a megoldás az lenne, ha az új stratégia az összeurópai szegénységet célozná meg és a legelszegényedettebb régiók fejlesztését szolgálná. Bátorította a nagyköveteket, hogy aktívan vegyenek részt a stratégia kidolgozásában, hisz annak kedvezményezettjei lesznek a jövőben.

Az új uniós bővítési stratégia szerint a Nyugat-Balkán Európa része és az Unió saját politikai, biztonsági és gazdasági érdekében áll, hogy a térség országai számára szilárd, érdemeken alapuló lehetőséget nyújtson az uniós tagságra vonatkozóan.

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.