Ugrás a tartalomra

Idén kevesebb migráns érkezett az EU-ba, mint korábban

2018.02.21
07:29
2024.03.19
08:52
Forrás
MTI
A legfőbb belépési pontnak még mindig Olaszország számít.

Lényegesen kevesebb illegálisan érkező bevándorlót regisztráltak tavaly az Európai Unióban, mint a korábbi három évben, ugyanakkor a dél-európai országok várhatóan idén is erős migrációs nyomásnak lesznek kitéve - közölte kedden Fabrice Leggeri, az uniós part- és határvédelmi ügynökség igazgatója. "A migrációs nyomás továbbra is rendkívül magas szintű lesz a déli határokon, a Földközi-tenger térségében" - mondta sajtóértekezletén Leggeri, hozzáfűzve, hogy növekedésre számítanak a Spanyolországba érkezők számában, és a hamis papírok is egyre nagyobb problémát jelentenek a hatóságok számára. A szervezet friss jelentése szerint az EU-ba összesen 204 700 bevándorló érkezett 2017-ben a négy fő migrációs útvonalon keresztül. Ez sokkal kevesebb a 2016-os 511 ezernél, a rekordnak számító 2015-ös 1,8 milliónál, illetve a 2014-es 283 ezernél. A válság kirobbanását megelőzően évi 70-140 ezren érkeztek illegálisan Európába. A legfőbb belépési pontnak még mindig Olaszország számít.

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.