Ugrás a tartalomra

Szabadka: Átadták a Vermes Lajos-díjakat

2018.02.22
18:59
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Szabadka tíz legjobb sportolóját ünnepelték, akik a tavalyi évben kimagasló eredményeket értek el.

Ünnepélyes keretek között átadták ma a Vermes Lajos-díjakat, melyeket a tavalyi év legjobb helyi sportolói vehettek át. Az egyéni és a csapatteljesítményt is díjazta a harminctagú, sportújságírókból és edzőkből álló zsűri.     

Saghmeister Gábor a legutóbbi Dakar-ralin eredményesen szerepelt és bizakodva tekint a következő szezon elé. Elmondta, gyerekkori álma teljesült azzal, hogy motorversenyző lett belőle. Kitartást kívánt azoknak, akik hozzá hasonlóan ezzel a sporttal szeretnének foglalkozni. Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szabadka: „Mivel összeszedtem egy sérülést a tizenharmadik nap a Dakaron, most először meg kell, hogy gyógyuljak. Nagyon komolyan kifordult a jobb térdem, és most ez miatt nem tudok még úgy edzeni, ahogy kellene. Rehabilitációra járok, és ha majd rendbe jövök, akkor eldöntöm pontosan, hogy hogyan szeretném folytatni a pályafutásomat.”

A Vermes-díj másik kitüntetettje Kajdocsi Tamás, aki a tavalyi év kimagasló eredményei mellett idén még magasabbra tette a lécet. Saját rekordjainak felülmúlását tűzte ki célul. Kajdocsi Tamás, súlyemelő, Spartacus, Szabadka: „A tavalyi évet részben jó, részben rosszul zártam. Az év eleje nagyon jól sikerült, szépen nőttek az eredmények, és ez egész júniusig tartott, a junior világbajnokságig, ahol sikerült a harmadik helyezést megszereznem, ezt új egyéni csúcsokkal sikerült megdöntenem. Ezután egy sérülésem volt, és így nehezebben ment a felkészülés az elkövetkező versenyekre.”

A zsűri Davor Štefanek olimpiai bajnokot is Vermes Lajos-díjjal tüntette ki. Az elmúlt három év sikeres szereplései után továbbra is motivált tudott maradni, és töretlen lendülettel várja az idei év kihívásait. Davor Štefanek, olimpiai bajnok birkózó, Szabadka: „Az elmúlt öt versenyről, amelyen részt vettem, öt éremmel tértem haza, ez számomra nem kis teljesítmény. Kipihent vagyok, mindent magam mögött hagytam, az új esztendő megkezdődött, és készen állok a 2018-as világbajnoki rangadóra.”

A rendezvényen az egyéni sportolók mellett a legjobb klubot is díjazták. Ezúttal a szabadkai Spartacus birkózó csapata vihette haza az elismerést.

Vermes Lajos-díj
Szabadka

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:17, Frissítve: 17:31

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.