Ugrás a tartalomra

Megjelentek a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázatai

2018.02.22
20:25
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
A legújabb pályázati körben a mezőgazdasági integrátorok beszállítói, a helyi termékek előállítói és forgalmazói, illetve a kezdő és induló vállalkozások nyerhetnek támogatást.

A bácskossuthfalvai Sila üzemében a gyártási folyamatokról, illetve a Prosperitati Alpítványnál nyert befektetési támogatás megvalósulásának részleteiről csütörtökön az illetékesek is meggyőződtek. A láncgyárban hamarosan jelentős fejlesztések valósulnak meg, amelynek köszönhetően 25 új munkahely jön létre.

Méhes Béla, igazgató, Sila, Bácskossuthfalva: „A gyártósoroknál szeretnénk kapacitásokat növelni. Szeretnénk a biztonságot és a minőséget növelni a hegesztés-ellenőrző gépeknél, valamint a felületkezelő műhelyben szeretnénk automatizálni. Ez olyan 25 új munkahelyet jelent. Nem tudunk egyszerre 25 embert alkalmazni, viszont folyamatban van, tehát azt kell mondanom, hogy havonta 2-3 emberrel tudjuk bővíteni az alkalmazottak létszámát.”

A magyar kormány vajdasági gazdaságfejlesztési programja 2018-ban eléri a 250 millió eurós léptéket, ami azt jelenti, hogy betartották azt a 2015-ös ígéretet, amely szerint rövid idő alatt új jövőképet adnak a vajdasági magyarságnak, és a vajdasági magyar gazdaságot új alapokra helyezik - emelte ki Magyar Levente magyar külgazdasági és külügyminiszter-helyettes a gyárlátogatást követő sajtótájékoztatón.

Magyar Levente, külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Magyarország: „Ne felejtsük el azt, hogy ehhez a sikerhez elengedhetetlenül szükséges az a pozitív légkör, ami a magyar–szerb kapcsolatokat jellemzi most már évek óta. Az a stratégiai mélységű szövetség és partnerség, ami kialakult nemcsak a magyar és szerb vezetők, hanem a két állam között is. Azt gondolom, hogy a vajdasági magyar közösség egy szép jövő előtt áll, mert biztosítottak, mind a politikai, mind az anyagi feltételei annak, hogy ezt a programot tovább vigyük és még az eddigieknél is szebb sikereket tudjunk felmutatni.”

A gyárlátogatást követő sajtótájékoztatón a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázati körét ismertették. Ezeken a mezőgazdasági integrátorok beszállítói, a helyi termékek előállítói és forgalmazói, illetve a kezdő és induló vállalkozások nyerhetnek támogatást.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ez egy olyan rendszer, amelyik azt gondolom, hogy megerősíti az egész közösséget. Ez egy olyan rendszer, amelyik azt tudja eredményezni, hogy ha mindazt a folyamatot, amiről ma beszélünk, végig csináljuk – már pedig meggyőződésem, hogy végig fogjuk csinálni –, akkor több mint 11 ezer sikeres pályázatot tudunk majd fölmutatni három év alatt. Tessék ezeket a számokat szorozni, aki ahogy akarja. Ezek nagyon-nagyon impozáns számok, mert azt jelentik, hogy a vajdasági magyar közösség negyedéhez, harmadához direkt eljut a Prosperitati Alapítvány által nyújtott lehetőségeknek a tárháza.”

A Prosperitati Alapítvány legújabb pályázati körének részletei az alapítvány honlapján, a www.prosperitati.rs címre kattintva találhatóak meg.

Prosperitati Alapítvány
Bácskossuthfalva
pályázatok

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.