Ugrás a tartalomra

A Facebookon üzent brüsszeli útja előtt Orbán

2018.02.23
12:02
2024.03.19
08:52
Forrás
hirado.hu
A migrációval szemben Magyarországnak szövetségesekre van szüksége – nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi színtéren is – emelte ki Orbán Viktor.

Facebook-üzenetet küldött brüsszeli útja előtt a magyar miniszterelnök, ahol miniszterelnöki csúcsot tartanak pénteken. Orbán Viktor megismételte: Magyarország nem követi Brüsszel bevándorlást támogató politikáját, ezért a magyar álláspont közvetítéséhez nemcsak itthon, de külföldön is szövetségeseket keres. Brüsszel szerint a migráció jó dolog, és azt támogatni kell. Magyarország viszont ezt egészen máshogy gondolja. A migrációval szemben Magyarországnak szövetségesekre van szüksége – nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi színtéren is – emelte ki Orbán Viktor.

Emlékeztetett, hogy épp ezért találkozott Václáv Klaussal, Csehország korábbi államfőjével, aki nemrég mutatta be Miért lehet és hogyan kell megállítani a népvándorlás című könyvét Magyarországon is. Orbán az egyik erbíli keresztény püspökkel is találkozott, akiknek Magyarország segítséget ad, „bizonyítván, hogy a segítséget kell odavinni, nem pedig a bajt idehozni”. Végül Magyarország egyik példaképével, Ausztrália külügyminiszter asszonyával is találkozott. Ausztrália köztudottan ellenzi a migrációt, megvédi a saját országát, a szuverenitás talaján áll, és bizonyítékot szolgáltat az egész világnak, de különösképpen Európának: a tengerpartszakaszokat is meg lehet védeni, ha az ember akarja – mondta a magyar kormányfő. 

Orbán Viktor
bevándorlás
EU-csúcs

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.