Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsán is bemutatták az Álom hava című filmnek szentelt Aracs kiadványt

2018.02.23
14:45
2024.03.19
08:52
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsán tegnap este mutatták be az Aracs, a délvidéki magyarság közéleti folyóiratának a Bicskei Zoltán rendezte Álom hava című filmjéről kiadott különszámát.

A kiadványról és magáról a filmről a József Attila Könyvtár Koncz István-termében Bata János, az Aracs főszerkesztője és Bicskei Zoltán, a film rendezője és forgatókönyvírója beszélgetett. Nálunk ritkaság számba megy, hogy egy filmnek egy színvonalas és rangos folyóirat egy külön számot szentel, ezért Bicskei Zoltán külön is hálás a folyóirat szerkesztőségének, mert ezzel is népszerűsíti egyedülálló alkotását, amelyet továbbra is vetítenek a hazai és külföldi közönségnek. Arról, hogy az Aracs szerkesztősége miért döntött a különszám megjelenítése mellett, a folyóirat főszerkesztője beszélt. 

Bata János, főszerkesztő, Aracs folyóirat: „Elsősorban azért, mert úgy gondolom, hogy a film korszakalkotó jelentőségű, másodsorban vagy inkább emellett, pontosabban így fogalmaznék, ez a mi filmünk, tehát a délvidéki magyarság filmje. Én a képanyagot ismertem meg először a rendező úrnak köszönhetően, és azok a képek, amelyeket a filmből láthattam, olyan mély benyomást keltettek bennem, hogy arra gondoltam, ha lesz rá egyetlen mód, hogy ezt a képanyagot megjelentessük folyóirat formájában, akkor azt megpróbáljuk kivitelezni.”

Aracs
Álom hava

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.