Ugrás a tartalomra

Déltől életbe lép a vörös kód Magyarországon

2018.02.24
11:25
2018.02.24
11:33
Forrás
MTI
Az extrém hideg idő miatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára ma déltől vörös kód riasztást léptet életbe Magyarország területén

A magyar kormány tavaly döntött az intézkedés bevezetéséről. Ez azt jelenti, hogy ha extrém hideg esetén kiadják a "vörös kódot", akkor a bentlakásos szociális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk hajléktalan embereknek. Czibere Károly államtitkár arra kérte a lakosságot: a következő napokban fokozottan figyeljenek oda az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre egyaránt, és szükség esetén hívjanak nekik segítséget. A riasztás a mostani meteorológiai előrejelzések alapján várhatóan egy hétig lesz érvényben. A magyarországi meteorológiai szolgálat tegnap azt írta: ma estétől több napon át nem emelkedik 0 Celsius-fok felé a hőmérséklet, éjszakánként országszerte mínusz 10 fok alá hűl a levegő. Az előrejelzés szerint a jövő héten többfelé mínusz 10 fok körüli maximumokra és mínusz 20 fok körüli minimumokra kell készülni.

extrém hideg

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.