Ugrás a tartalomra

A Minority SafePack aláírására biztat az MNT

2018.02.26
14:50
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A Minority SafePack - Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezés támogatásával kapcsolatos állásfoglalást egyhangúlag fogadta el mai ülésén a Magyar Nemzeti Tanács.

Elektronikus úton bárki, pár perc alatt aláírhatja a kezdeményezést a www.minority-safepack.eu oldalon. Az európai polgári kezdeményezés aláírásával főleg az olyan őshonos, de nemzeti kisebbségnek joghelyzetén lehetne javítani, mint amilyen a Kárpát-medencében élő határon túli magyarság. Az állásfoglalást az ügyben egyhangúlag fogadta el a MNT. Hajnal Jenő, a testület elnöke elmondta, fontosnak tartja a kettős állampolgársággal rendelkező vajdasági magyarok mozgósítását a kezdeményezés aláírásához.

Hajnal Jenő, elnök, Magyar Nemzeti Tanács: „A Magyar Nemzeti Tanács, mint a vajdasági magyar nemzeti közösség kisebbségi kulturális önkormányzata sem lehet közömbös egy ilyen, bennünket közvetlenül érintő kezdeményezéssel szemben. És nem is lehet érdektelen abban sem, hogy ne arra biztassa minden Szerbiában élő magyar honfitársát, akinek van európai uniós, azaz magyar állampolgársága, hogy aláírásával támogassa a kezdeményezést. Az Európai Bizottságnak ugyanis akkor kell napirendre tűznie a kezdeményezés beterjesztői által javasolt jogalkotási aktusok megvitatását, ha a kezdeményezést papír alapon vagy elektronikus úton 2018 április 3-ig legalább egymillió uniós polgár aláírja.”

Minority Safepack
Hajnal Jenő

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.