Ugrás a tartalomra

Zenta: Bemutatták a fiatalokra és a romákra vonatkozó akcióterveket

2018.02.28
15:47
2018.02.28
21:11
Forrás
Pannon RTV
A fiatalokról, valamint a romákról szóló akciótervet is elfogadta február 13-i ülésén a zentai Községi Képviselő-testület. Ma sajtótájékoztatón mutatták be az említett programokat.

Zentának régóta nem volt már fiatalokról szóló helyi akcióterve – emelte ki a sajtótájékoztatón Popov Danilo, a Községi Tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja. Hozzátette, hogy az akcióterv a 15 és a 30 éves korosztályt érinti, és három stratégiai célt tűztek ki maguk elé, amelyet 2020-ig szeretnének megvalósítani. Ezek pedig a helyi erőforrások fejlődése, a fiataloknak szóló szolgáltatások, valamint az ifjúsági politika fejlesztése.

Danilo Popov, sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstag, Zenta KT: „Úgy véljük, hogy nagyon sok dolgot tehetünk, képzéseket, információkat nyújthatunk, és támogatjuk a fiatalok számára szervezett akciókat, amelyekbe megpróbáljuk bevonni őket, és így igyekszünk jobbá tenni a jövőt számukra.”

A fiatalokról szóló terv mellett a február 13-i ülésen elfogadták a romákról szóló helyi akciótervet is, amely a 2017-től a 2025-ig terjedő időszakra szóló intézkedéseket foglalja magába. Az akcióterv olyan irányelveket követ, amelyek segítségével a roma közösség aktívabban tud részt venni a társadalmi közösségi életbe. Az akciótervet meghatározott témakörökre bontották le.

Répás Erika, a zentai Községi Közigazgatás vezetőhelyettese: „Az oktatás területén szükséges intézkedésekre, a roma lakosság lakhatási körülményeinek javítását megcélzó intézkedésekre, a szociális védelmi jogok megvalósulásának a kérdésére, valamint a foglalkoztatási feltételek biztosítására a roma népesség részére, és az egészségügyi védelem területére.”

A két akcióterv elfogadása több európai és nemzetközi irányelv alapján került elfogadásra. Cél az, hogy mind a roma közösség, mind pedig az ifjúság nagyobb figyelmet kapjon a községben.

Zenta

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.