Ugrás a tartalomra

Kiemelkedően szerepelnek a matekversenyeken a temerini gyerekek

2018.03.01
10:20
2018.03.04
18:00
Forrás
Pannon RTV
A Kókai Imre Általános Iskola diákjai sikeresen szerepeltek a községi matekversenyen. Egy első hely, egy második, és két harmadik helyezés büszke tulajdonosai a harmadikos és hatodikos tanulók.

Matekoznak a temerini Kókai Imre Általános Iskola harmadikos diákjai. Az osztályban sok a tehetséges tanuló, és ide jár Papp Szabolcs is, aki első lett a községi matematika versenyen. Több községi és körzeti versenyen ért el helyezést, de sikeresen szerepelt nemzetközi versenyeken is. Elmondása szerint jól megy neki a matek, de vannak példák, amelyeket nem annyira kedvel.

Papp Szabolcs, harmadikos diák, Kókai Imre Á.I., Temerin: „Megy is, meg vannak, amik érdekesek, de vannak, amik nem nagyon.”

A tanítónő elmondta, sok tehetséges gyermek jár osztályába, akik szorgalmasan dolgoznak, és ez az eredményeken is látszik: nemcsak matematikából, hanem más tantárgyakból is.

Varga Fehér Hajnalka, osztálytanító: „Ahhoz, hogy a tehetség kibontakozzon, nagyon sok munka és motiváció kell. Tehát nagyon fontos a motiváció és a kitartó munka. Munka nélkül nem bontakozik ki semmilyen téren sem a tehetség. A festő is akkor tud sikeres lenni, ha alkot. Tehát itt az osztályban is így van, dolgoznak a gyerekek. Ugyanúgy a szülők a támogatóik, és ennek köszönhetjük azt, hogy a versenyeken szép eredményt érünk el.”

A községin a hatodikosok is sikerrel szerepeltek. A második helyezett Faragó Szabolcs lett.
Faragó Szabolcs, hatodikos diák, Kókai Imre Á.I., Temerin: „Feladatlapokat oldottam, az internetről is vettem le, sok időt vett igénybe.”

Kalmár Krisztina és Tóth Katarina harmadik helyezést értek el a községi versenyen. Mindketten már korábban is jeleskedtek matematikából.

Kalmár Krisztina, hatodikos diák, Kókai Imre Á.I., Temerin: „A tanárnő minden héten emelt szintűt tart, a versenyek előtt kettőt is, és feladatlapokat oszt.”

A diákok most a körzeti versenyre készülnek, de részt vesznek a Zrínyi Ilona és a Kenguru matematika versenyeken is.

Kókai Imre Általános Iskola
matematika
Temerin

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.