Ugrás a tartalomra

Jelentősen kevesebb az influenzás beteg Zomborban

2018.03.02
11:05
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Mint azt dr. Úri Emesétől, a Dr. Đorđe Lazić Egészségház igazgatónőjétől megtudtuk, két hete még 443 influenzás beteg volt a városban, a múlt héten 316, ezen a héten pedig már csak 182.

Leginkább a gyerekek betegedtek meg. A rendelők azonban még most is zsúfoltak, mert sok krónikus betegségben szenvedőnél szövődmények léptek fel. Az igazgatónő szerint vitamindús és rostokban gazdag élelmiszert kell fogyasztanunk. A gyerekeket naponta többször kell friss levegőre vinni. Az időseknek pedig kerülniük kell a zárt helyiségeket, főleg az olyanokat, ahol már fertőzött betegek tartózkodnak.

A zombori egészségházban minden év októberében kezdik meg az influenza elleni védőoltás beadását. Az igazgatónő véleménye szerint a védekezés leghatékonyabb módja, ha időben beoltatjuk magunkat.

Zombor
influenza

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.