Ugrás a tartalomra

Belgrád: VMSZ-es képviselő is lesz a városi képviselő-testületben

2018.03.04
22:03
2018.03.05
13:21
Forrás
Pannon RTV
Hivatalos előzetes eredmények 23 óra után várhatók, ám a nem hivatalos eredmények szerint a Szerb Haladó Párt listája a voksok 45 százalékát szerezte meg a vasárnapi belgrádi önkormányzati választáson

Ez azt jelenti, hogy a 110 tagú városi képviselő-testületben körülbelül 60 jelöltjük kaphat helyet. Nebojša Marjanović, a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi városi szervezetének elnöke az SZHP listájának 43. helyén szerepelt, ezért minden valószínűség szerint a következő négy évben beleszólhat a főváros irányításába. Mint korábban mondta: tervei szerint kezdeményezni fogja Hunyadi János szobrának felállítását a Kalemegdanon, valamint a zimonyi Gárdos-torony felújítását. Az eredményeket a VMSZ belgrádi irodájában több tucatnyian várták.

Nebojša Marjanović, belgrádi elnök, VMSZ: „Addig maradunk, amíg szükség lesz rá, amíg meg nem győződünk arról, hogy bejutottunk a városi hatalomba. Ami a hangulatot illeti, az - természetesen - fantasztikus. Önök is látják, mennyien jöttek el. Számunkra ez egy nagy esemény, egy nagy pillanat, több mint hat évnyi működés után olyan helyzetbe kerültünk, hogy részt vehessünk a városvezetésben, és hogy egy más helyzetből valósítsuk meg az ötleteinket és kezdeményezéseinket.”

Vajdasági Magyar Szövetség
Nebojsa Marjanovic

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.