Ugrás a tartalomra

Újvidéken megnyitották a Continental kutatási és fejlesztési központot

2018.03.07
12:45
2024.03.19
08:49
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő és Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke is, akik a német vállalat vezetőivel találkoztak.

A központon belül működő üzleti egység eddig már 100 magasan képzett mérnököt foglalkoztatott. Az elkövetkező években a vállalat új munkahelyek létesítését tervezi Újvidéken, elsősorban a szoftver- és rendszertervezés területén.

Az újvidéki Continental kutatási és fejlesztési központban a járműkezeléssel kapcsolatos megoldásokkal foglalkoznak majd. Célkitűzésük úttörő technológiák és szolgáltatások kifejlesztése. A vállalatot 1871-ben alapították Hannoverben, ők a világ egyik vezetői az autóiparban. 230 ezer alkalmazott dolgozik 56 országban.

Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke az eseményen elégedettségét fejezte ki a vállalat megnyitásával kapcsolatban, valamint köszönetet mondott a cég vezetőinek és a szerb államfőnek egyaránt: „Számunkra a jövőben nagyon fontos, hogy az Újvidéki Egyetemet és a legigényesebb karainkat összekapcsoljuk ezzel a kutatási és fejlesztési központtal, mert ez nem egy „hétköznapi” vállalat lesz a sok közül, akik gyárakat nyitnak és a szerbiai piacon helyezkednek el.”

Az újvidéki vállalat megnyitása nagy előlépés Szerbiának. Eljött az ideje annak, hogy visszahívják azokat a fiatal szakembereket, akik külföldre mentek, mert a közeljövőben itt több lesz a munkahely és magasabb lesz a fizetés is, mondta Aleksandar Vučić szerb államfő: „Érkezik az új generáció, akik sokkal sikeresebbek, előrehaladottabbak, mint mi az ő idejükben, és ezért nagyon boldog vagyok, és mindenben segítünk, amiben csak tudunk. Mondtam a Continental embereinek, hogy remélem, a következő március 7-én lehetőségünk lesz, és folytathatjuk velük a beszélgetést az új projektekről.”

A cég biztonságos, hatékony, intelligens és megfizethető megoldásokat kínál a járművek, a gépek, a közlekedés és a szállítás területén egyaránt. Mindenki elégedett, mert Szerbia bebizonyította, hogy megbízható partner, jelentette ki Aleksandar Vučić.

Újvidék
continental
kutatási
fejlesztési
központ

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.