Ugrás a tartalomra

Kihirdették az Én utam kreatív pályázat nyerteseit

2018.03.08
18:35
2018.03.08
20:03
Forrás
Pannon RTV
A kiírást a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és az MTTKGrund szervezte meg középiskolások számára. A diákok fotó és esszé kategóriában küldhették be munkáikat.

A díjátadó előtt T. Kiss Tamás tartott workshopot kreatív írás témában. Sós Nóra, az MTTK munkatársa elmondta, hogy 24 alkotás érkezett a pályázati felhívásra.

Sós Nóra, munkatárs, Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar: „A tanítóképző kar úgymond tehetségpont és ezért fontosnak tartjuk azt, hogy a tehetségeink is kibontakozzanak. Ezt a pályázatot nem egyetemistáknak, hanem középiskolásoknak szerveztük meg, hiszen úgy gondoljuk, hogy kevés pályázat alapul a középiskolák és az egyetemisták kapcsolatán. Ezért úgy gondoltuk, hogy ebben az évben megszervezzük az Én utam pályázatot középiskolások számára. A pályázatról azt kell tudni, lényegében mindenki a saját életútját mutathatta be, kreatív szempontból. Érkeztek nagyon érdekes alkotások van, aki a jövőjét boncolgatta volt, aki a múltjával foglalkozott, vagy éppen egy annyira elvont világot mutatott be, amit szeretne elképzelni saját magában.”

Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar
Én utam

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.