Ugrás a tartalomra

Lehet, hogy testvérek vagyunk te meg én?!

2018.03.10
17:10
2024.03.19
08:33
Forrás
Pannon RTV
Rajzpályázatot hirdetett az alsós kisdiákok számára a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtár. A legjobb alkotásokat kiállították.

A pályázatra 23 alkotás érkezett be, ezek közül választották ki a 12 legjobbat. A Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény előcsarnokában tekinthetők meg azok az alkotások, amelyeket a magyarkanizsai alsós kisdiákok készítettek a Dobó Tihamér Képtár által kiírt rajzpályázatra. Berec Éva harmadik osztályos tanuló az egyik legkreatívabb alkotást készítette el a zsűri szerint. „Nem akartunk fát csinálni, mert az nekem olyan unalmasnak tűnt, és anyu kitalálta, hogy csináljunk makramézásan egy ilyen homokóraszerűséget. Nem volt egyszerű, de azért elég gyorsan elkészült.”

A gyerekek szabadon választott technikával dolgozhattak, és a cél az volt, hogy párbeszéd útján kutassák fel felmenőiket, majd megpróbálják minél kreatívabban bemutatni azt.Csobanov Farkas Márta, vezető, Dobó Tihamér Képtár: „Nagyon nehéz feladatuk volt a gyerekeknek a családfa rajzolással, mivel az időt térben kellett ábrázolni. Az adatok közben állandóan szaporodnak, ezért a tér beosztása nagy kihívás. Így egy picit megmozgattuk a gyerekek gondolkodását is.”

A legkreatívabb diákokat ingyenes képzőművészeti szakkörrel díjazták, amelyet Csobanov Farkas Márta, a rajzpályázat megálmodója és a Dobó Tihamér Képtár vezetője tart április és május folyamán.

rajzpályázat
Dobó Tihamér Képtár
Magyarkanizsa
családfa
kiállítás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.