Ugrás a tartalomra

Másfél ezernyi Kárpát-medencei magyar üzletember Budapesten

2018.03.13
13:22
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Érdemes magyarnak lenni a Kárpát-medencében, és vállalkozni – állapították meg Budapesten a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás résztvevői.

Érdemes magyarnak lenni a Kárpát-medencében, és vállalkozni – állapították meg Budapesten a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás résztvevői. Több mint másfél ezer Kárpát-medencei magyar üzletember jelent meg a kétnapos rendezvényen a Magyar Nemzeti Kereskedőház szervezésében.

A személyes kapcsolatteremtés minden sikeres vállalkozás alapja – mondta el Kern Csaba. A szabadkai Cim Gas Kft.igazgatója kiemelte: a kétnapos budapesti rendezvény alkalmat nyújtott egymás megismerésére és a tapasztalatcserére. „A tegnapi is egy nagyon értékes nap volt, tehát meghallgattuk, hogy az ige mellé kenyér is kell, meg a kenyér mellé is ige kell.”

Kern Csaba hozzátette: jó érzés és büszkeség Budapesten vajdasági magyarként megjelenni, mert az anyaország támogatásával hatalmas gazdasági fejlődés valósult meg Vajdaságban.

A megerősödő gazdaságától lesz erős a magyarság. A kultúrába, az egyházba, az iskolákba fektetett pénzből lesz gazdasági erő – ezt Balog Zoltán mondta. A magyar emberi erőforrások minisztere szerint ugyanis ott képződnek, onnan jönnek azok a szakemberek, az a humán erőforrás, akik majd a Kárpát-medencei magyar vállalkozásokat működtetik. Ez azért fontos, mert ebből egyfajta körforgás alakul ki, hiszen a vállalkozók később anyagilag támogathatják az egyházi, művelődési és oktatási létesítményeket.

Balog Zoltán, emberi erőforrások minisztere, Magyarország: „Az így megerősödött magyar vállalkozói réteg az meg tudjon a hasznából beleforgatni, invesztálni a magyar világ támogatásába. A templomok helyreállításától elkezdve, az iskolák támogatásán át, a helyi néptánccsoportig meg a rendezvényekig.”

A legnagyobb összmagyar gazdasági rendezvényen több mint 400 Kárpát-medencei, köztük mintegy 60 vajdasági vállalkozás mutatja be termékeit és szolgáltatásait.

Budapest
gazdasági
kiállítás
konferencia
Kern Csaba
Balogh Zoltán

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.