Ugrás a tartalomra

A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium érettségi kiállítása Zentán

2018.03.14
12:31
2018.03.14
15:48
Forrás
Pannon RTV
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészeti tagozatának végzősei minden évben érettségi kiállítást rendeznek.

Idén a 2014–2018-as generáció mutatkozik be a közönségnek. A kiállítás tegnap nyílt meg a Városi Múzeum galériatermében. 18 végzős tanuló mutatta be négy éves középiskolai tanulmányának legjobbjait. A diákok egyszerre több munkájukat is kiállították, amelyek különféle technikákkal készültek.

Varga Péter: „Olyan munkákkal készültem, amely a saját stílusomat mutatja be, például a mögöttem látható gombás festmény is a saját munkám. Akrillal lett elkészítve, pár nap alatt sikerült megcsinálni, egy sűrített kartonlapra van elkészítve.”

Ahogyan a diákok elmondták, a kiállításra való felkészülés rányomta a bélyegét az osztály hétköznapjaira.

Sörös Orsolya: „Nagyon nagy zűrzavar volt, mert itt az év végén mindenki próbálja összeszedni magát, hogy a legjobbat nyújtsa. A közösség eléggé széthúzott, de happy end lett a vége.”

A diákok és a felkészítő tanárok minden alkalommal igyekeznek valami nem mindennapit is belecsempészni a hagyományos kiállításba.

Gubik Korina, képzőművésztanár, Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: „Minden évben úgy szoktuk csinálni, hogy legyen valami különlegesség, egy közös munka, ahol ők saját magukat fogják bemutatni. Az idén mindenki lefesthette magát életnagyságban. ”

A kiállítás március 23-ig tekinthető meg a Városi Múzeum galériatermében.

Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium
Zenta

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.