Ugrás a tartalomra

Módosítják Magyarkanizsa fejlesztési stratégiáját

2018.03.14
13:20
2018.03.14
15:51
Forrás
Pannon RTV
A 2011-2020-as időszakra vonatkozó magyarkanizsai községi fejlesztési stratégia felülvizsgálatáról és módosításáról tartott ma délelőtt sajtótájékoztatót Fejsztámer Róbert polgármester.

Elmondta, hogy a község fejlesztési stratégiájának felülvizsgálatához és a 2018-2020-as időszakra vonatkozó akcióterv kidolgozásához a tartomány nyújtott pályázati támogatást. A tíz éves futamidejű fejlesztési stratégia utolsó két évére vonatkozó módosításokat a társadalomban bekövetkezett változások, a technológia gyors fejlődése, a gazdasági mozgások és a demográfiai változások tették indokolttá, amelyek befolyásolják az iskolai, a szociális és a kulturális rendszert, de a civil szférát is és minden más egyebet, hangsúlyozta a polgármester.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „A polgárok egy része online-kérdőív segítségével már hozzászólhat ehhez a stratégiához, elmondhatja ezzel kapcsolatban a véleményét, de lesznek a falvakban lakossági fórumok és külön meg fogjuk keresni a vezető gazdasági intézményeinket valamint közigazgatási és állami intézményeinket, hogy ők is mondják el, hogyan látják hét év távlatából azokat a stratégiai pontokat, megvalósult vagy nem megvalósult projekteket, amelyek oda le voltak írva.”

Fejsztámer Róbert
Magyarkanizsa

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.