Ugrás a tartalomra

A bánáti borokat díjazták Nagybecskereken

2018.03.17
12:36
Forrás
VajdaságMA
A nagybecskereki Borklub szervezésében az idén is megtartották a borversenyt, amely ezúttal bánáti jelleget öltött.

Somogyi Sándor, a klub elnöke elmondta, hogy több mint 160 mintát adtak át a borászok, ami meghaladta a tavalyi felhozatalt. Bánát minden részéről érkeztek a megmérettetésre. Ezúttal 13 arany-, 35 ezüst- és 43 bronzérmet osztottak ki, 75 versenyző oklevelet kapott. A borbírák értékelése szerint Urbán János lett a vörös- és a siller borok kategóriagyőztese, Branislav Prohaska a rosék mezőnyében jeleskedett, míg Mile Dragić Pincészete a fehér borok mezőnyében vihette el a legjobbnak kijáró díjat, ugyanakkor az abszolút győztese lett a borversenynek.

Nagybecskerek

Most

16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.