Ugrás a tartalomra

Mesélj rólam!

2018.03.17
23:16
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
A törökkanizsai Ablak Színház Egyesület megtartotta VI. Mesélj rólam! című vers- és prózamondó versenyét, amelyre ezúttal 67 diák jelentkezett. A fő díj az ingyenes Szép szó tábor.

A törökkanizsai színházban szombaton délelőtt 67 vers- és prózamondó gyermek lépett színpadra. A zsűri és a közönség előtt alsós és felsős általános iskolások és egyetlen középiskolás szerepelt, akik nagyszerű felkészültségről tettek tanbúbizonyságot. A versenyző diákok közül egyedül egy hajdújárási ötödikes, Szalai Violetta mutatkoztott be prózai alkotással, aki tavaly megnyerte a Szép szó versenyt is. „Gyakran fellépek, ötéves korom óta mondok verseket, meséket, prózákat, úgyhogy nekem nem újdonság.”

A szervező egyesület elnöke, Rusz Zsuzsanna elmondta, hogy annak idején egy meghatározott tematikával indult a verseny, de az idő múlásával ezen változtatniuk kellett: „Az első két-három évben az volt a témánk, a neve is az a versenynek, hogy Mesélj rólam!, az anya-gyerek kapcsolat, tehát a gyerekek, a szeretet, a közelség, a család melege, a remény és boldogság, az ilyen pozitív dolgok voltak, de sajnos elfogytak a versek valahogy és megváltoztattuk. Bármilyen témában lehet választani verset is, prózát is, sőt népmesét is lehet mondani.”

A szakmai zsűriben a szervező egyesület egy tagja mellett Elor Emina színésznő és Varga Tamás színművész, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa kapott helyet. Varga Tamás: „A gyermekrendezvények mindig nagyon fontosak, mert a kultúra örökségét ők ápolják és ők viszik majd tovább. Egy ilyen versmondó verseny alkalmával is azt tudjuk látni, hogy mennyien foglalkoznak vele, mennyien törődnek a verssel, hogy egyáltalán mennyi emberre lehet majd később számítani.”

A zsűri értékelése szerint az ovisok és első osztályosok kategóriájában a szabadkai Sebők Csáki Tiána bizonyult legjobbnak. A másodikosok legjobbja a zentai Horváth Blanka lett, a harmadikosoknál pedig a palicsi Danka Lili nyert. A negyedikeseknél a zentai Tornai Lea, az ötödikeseknél a hajdújárási Szalai Violetta, a hatodikosoknál pedig a bácsfeketehegyi Vajda Noa aratta le a babérokat. A középiskolások kategóriájában a palicsi Balley Ingrid gimnazista bizonyult legsikeresebbnek. A Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete díját, az ingyenes Szép szó tábort egy negyedikes zentai diák, Galusz Áron érdemelte ki.

Törökkanizsa
Ablak Színház Egyesület
vers
prózamondó
verseny

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.