Ugrás a tartalomra

Teljesült a Minority SafePack érvényességének egyik feltétele

2018.03.19
19:50
2018.03.19
19:58
Forrás
Maszol.ro, Vajdaság MA
Összegyűlt az EU hét tagállamában a minimális számú támogatói aláírás

Ma délután teljesült a Minority SafePack európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezés érvényességének egyik feltétele: összegyűlt az EU hét tagállamban az Európai Bizottság által korábban megállapított minimális számú támogatói aláírás - írja a maszol.ro erdélyi hírportál.  Dánia volt a hetedik ország, ahol sikerült meghaladni a kvótát. A skandináv államban ma délutánig 9769 aláírást gyűjtöttek össze, a követelmény legkevesebb 9750 aláírás volt. Szintén ma gyűlt össze a szükséges kvóta Horvátországban is. Az aláírások összesített száma egyébként ma átlépte a 900 ezret, így április 3-ig már kevesebb mint 100 ezer aláírásra van még szükség.

Minority Safepack
érvényes
feltétele

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.