Ugrás a tartalomra

A cég tönkrement, a veszélyes hulladék maradt

2018.03.20
13:23
2018.03.20
13:28
Forrás
Novosti, Vajdaság Ma
A verseci tisztítószereket gyártó vállalat nem távolította el azt a több tonna veszélyes hulladékot, amelyet a gyár mögötti nyílt területen tárolt.

A tartományi környezetvédelmi felügyelő egy hónapot adott arra, hogy ezt megtegye. A Hemija Brixol időközben csődbe ment. A tartományi környezetvédelmi titkárságnál a Novostinak azt mondták, „a megállapított helyzetnek megfelelően a felügyelő feljelentést tesz a bíróságon”. A lap szerint a csődbiztos megpróbálja majd megtalálni annak a módját, hogy eltávolítsák a hulladékot, habár a vállalatnak nem áll módjában kifizetni azt. A 021.rs hírportál arra emlékeztet, a gyár mögötti utcában több tonna tisztítószer áll, amelynek lejárt a szavatossági ideje, a négy hatalmas tartály közül pedig az egyikben veszélyes savat tárolnak.

veszélyes hulladék

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.