Ugrás a tartalomra

Egy szabadkai gyermeknek segítség kell

2018.03.24
15:34
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lenne szüksége. A 15 éves Dániel anyukájával él Szabadkán. A szerény körülmények között élő kéttagú család minden segítséget szívesen fogad.

Budai Dániel súlyos szívbetegségben szenved, ami kihatással van a tüdejére is. Hét éves korában diagnosztizálták nála a betegséget. Azóta iskolába se járhat, és a szabad levegőre is csak ritkán mehet ki. Dániel azonban jókedvű, mosolygós fiú, ahogy az a képeken is látszik.

A Szabadkai Szülők Civil Szervezete plakátot készített neki, amit több helyen is kiraknak majd a városban, ezzel szeretnék segíteni a családot.

Budai Dániel:
„- Ezt egy néni hozta, úgy hívják, hogy Mária. Ő fényképezett engem. Hoztak egy kevés fát, akkor fényképezett és így.
- Ha lesznek bácsik, nénik meg mindenki, aki segít neked, akkor mit szeretnél kapni?
- Főleg internetet.”

Dániel édesanyja mindent megtesz fia egészségéért, egyedülálló anyaként azonban a fizetése nem elég a mindennapi szükségletekre sem, nem hogy a műtétekre. Minden segítséget elfogadnak. Budai Mónika, Dániel édesanyja: „Szív- és tüdőbetegsége van. Ez lesz a nyolcadik év, hogy Belgrádban gyógyíttatjuk. Eddig azt mondták, hogy lehet műtét, de most még csak orvosságokon van, de azt mondták, hogy a műtét nem segít rajta, hanem a szív- és tüdőátültetés.”

A szabadkai Jovan Mikić Általános Iskola tanárai otthonában foglalkoznak Dániellel. Az ő segítségükkel és a Szabadkai Szülők Civil Szervezettel mindent megtesznek a családért.

Adományokkal a civil szervezetnél vagy az édesanya telefonszámán, a 0643226975-ön tudnak jelentkezni.

Szabadka
Budai Dániel

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.