Ugrás a tartalomra

Várhatóan őszre elkészül az Y-elágazás

2018.03.23
20:19
2024.03.19
08:39
Forrás
Pannon RTV
Aláírták a szerződéseket a munkálatok folytatásáról az Y-elágazáson, ami a személy- illetve teherforgalom számára biztosít kerülőt a horgosi, valamint a kelebiai határátkelő felé.

A szerződések értéke meghaladja a 700 millió dinárt - számolt be a Közügyek vendégeként Kern Imre. Az építésügyi, közlekedési és infrastruktúrafejlesztési államtitkár hozzátette, várhatóan még az ősszel befejeződnek az építkezések.

Kern Imre, építésügyi, közlekedési és infrastruktúrafejlesztési államtitkár: „Ez a szerződés magába foglalja a békovai úti körforgalomtól a topolyai úti leendő körforgalomig tartó útszakaszt. Ez két felüljárót is magába foglal, a csantavéri út illetve a Budapest-Belgrád vasútvonal feletti hidakat. Valamint ennek a szerződésnek a keretében kiépítjük a zombori úti kereszteződésben is körforgalmat, ha marad esetleg eszközünk akkor tovább folytatjuk az út kivitelezését a határ felé még az idei év folyamán. Még annyit kell elmondani, hogy a szerződésben nyolc hónapos határidő van megszabva a kivitelezőnek a munkálatok elvégzésére.

Y-elágazás

Most

12:58, Frissítve: 13:04

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.