Ugrás a tartalomra

Delfinpusztulás Ausztráliában

2018.03.23
23:41
2024.03.19
08:50
Forrás
24.hu
Több mint százötven delfint vetett partra a tenger a nyugat-ausztráliai Hamelin-öbölben, a halászati hatóság emiatt pénteken lezárta a strandot és cápaveszélyre figyelmeztető jelzést adott ki.

A Perthtől háromszáz kilométerre délre fekvő partszakaszt elővigyázatosságból zárták le, mert félő, hogy a tetemek cápákat csalogatnak a térségbe.

A partra vetett tengeri emlősök – többségük rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin – csaknem fele kimúlt. Segítők a még életben lévő állatokat igyekeztek visszatolni a vízbe.

A rövidszárnyú gömbölyűfejű delfin egyaránt megtalálható a trópusi és mérsékelt övi vizekben. Egy kifejlett példány akár hétméteresre is nőhet, a súlya a három tonnát is elérheti.

A Hamelin-öbölben 2009-ben is több mint nyolcvan delfin vetődött partra és múlt ki.

delfin
Ausztrália

Most

15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.